βραβεια

Τελετή Απονομής Λογοτεχνικών Βραβείων 2022

Την Τρίτη 21 Μαρτίου και ώρα 7.00 μ.μ. σας περιμένουμε στην Εταιρία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, (Δημοσθένους 4). Θα τιμήσουμε ως ΕΛΘ την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης με την απονομή των λογοτεχνικών βραβείων για τα βιβλία του 2022. Φέτος ξεκίνησε αυτή η πρωτοβουλία της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης να απονείμει ένα βραβείο Ποίησης και ένα βραβείο Πεζογραφίας για τα βιβλία που εκδόθηκαν μέσα στο 2022. Παράλληλα, θα απονείμει σε έναν σημαντικό λογοτέχνη ή μία σημαντική λογοτέχνιδα το μεγάλο βραβείο για το σύνολο του έργου του/της και την προσφορά του/της στα γράμματα.
Η πρωτοβουλία αυτή της ΕΛΘ που ελπίζουμε να αποτελέσει θεσμό δεν ήταν αποτέλεσμα ανάγκης για ένα ακόμα βραβείο.
Πιστεύουμε ότι μία Εταιρία Λογοτεχνών και μάλιστα ένα τόσο παλιό και έγκριτο σωματείο όπως το δικό μας, θα πρέπει να έχει λόγο και γνώμη για τα βιβλία της σύγχρονης Ελληνικής Λογοτεχνίας και να διαμορφώνει αξιολογικά κριτήρια τα οποία να μην έχουν καμία σχέση με κυκλώματα, δημόσιες σχέσεις ή αμοιβαίες εξυπηρετήσεις.
Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε λοιπόν στην απονομή αυτών των βραβείων και να τιμήσουμε έτσι όλοι και όλες μαζί αυτή τη σημαντική Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης.
βραβεια