ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ LALE ALATLI

Προς κάθε ενδιαφερόμενο

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου του 2023, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, το αρχαιότερο και πιο σημαντικό λογοτεχνικό σωματείο της πόλης, θεωρεί πέρα από κάθε αμφιβολία ότι το αρωγό της μέλος Lale Alatli έχει μία σημαντική προσφορά στην ελληνική λογοτεχνία και στα ελληνικά γράμματα εν γένει.
Κατέχει άψογα την Ελληνική γλώσσα την οποία χειρίζεται επιδέξια, με πλήρη γνώση γραμματικής και συντακτικού, μεταφράζει το έργο Ελλήνων πεζογράφων και ποιητών στα Τουρκικά και από τα Τουρκικά στα Ελληνικά, συνεργάζεται με Ελληνικά και ξένα περιοδικά και βοηθά στην προώθηση της ελληνικής λογοτεχνίας. Παράλληλα γράφει και η ίδια ποιήματα και διηγήματα που έχουν δημοσιευτεί σε πολλά Ελληνικά και Τουρκικά περιοδικά. Η Lale Alatli με διερμηνείες και μεταφράσεις σε λογοτεχνικά συνέδρια έχει προσφέρει πολλά και θα προσφέρει ακόμα περισσότερα στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας.
Παράλληλα με τις λογοτεχνικές της δραστηριότητες, όμως το ήθος, η ακεραιότητα του χαρακτήρα της και η κοινωνική της προσφορά την καθιστούν ένα σημαντικό και πολύτιμο μέλος της λογοτεχνικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης αλλά και όλης της Ελλάδας.
Ευχόμαστε η Ελληνική Πολιτεία να αναγνωρίσει την πολύτιμη συμβολή της στην λογοτεχνία και στον πολιτισμό της χώρας μας.

Το Δ.Σ. της ΕΛΘ